Zoekmachine optimalisatie voor België

Belgische e-commerce blijft groeien.

Ziet u kansen voor uw bedrijf in België? Pak dan nu uw kans en zet in op groei in België. De Belgische online markt liep al jaren achter op de Nederlandse markt maar nu is er een grote verandering ingezet. Belgen kopen steeds vaker online en de zoekvolumes op het Belgische zoekplatform van Google zijn in 2016 enorm gestegen! Optimaliseer uw website dus nu voor de Belgische markt!

 

Cijfers online koopkracht België.

Volgens een onderzoek van het GFK voor BeCommerce heeft de Belgische consument voor 2,3 miljard Euro gekocht in online winkels in het eerste kwartaal van 2016. Dit is 9 procent meer dan dezelfde periode in de vorige jaargang. Ook het aantal Belgen met internettoegang dat online kocht is gestegen, dit jaar 76% tegenover 74% vorig jaar. Dan komt daar ook nog eens bovenop dat 35% van de online kopers maandelijks online aankopen doet.

 

Mobiel shoppen

De Belgische consument koopt steeds meer online nu betalen via Bancontact steeds interessanter wordt. De Belg vindt het heerlijk om via de smartphone of tablet te kopen en heeft steeds meer vertrouwen in online winkels. Dat producten voortaan ook in België goedkoop thuisbezorgd kunnen worden is voor het land een verheerlijking van de markt die altijd zo gesloten is geweest. Uw website optimaliseren voor België brengt een aantal eisen met zich mee waar de Belg veel waarde aan hecht. Zorg er dus voor dat uw website goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines in België. 

 

Zoekmachine optimalisatie voor België

Uw website of webshop optimaliseren voor België is niet hetzelfde als voor de Nederlandse markt. Alleen de taalverschillen zijn al een obstakel waar met een kritisch oog naar gekeken dient te worden. De Belg stelt eenmaal veel eisen aan een online winkel voordat hij of zij overtuigd is van uw bedrijf. Veel zoekwoorden waarop uw website in Nederland goed vindbaar is kunnen in België helemaal niet relevant zijn voor uw bedrijf. Belgen hebben namelijk andere woordspelingen en termen voor uw dienst of product, analyseer deze dus goed voordat u uw website gaat optimaliseren voor België. 

 

Ziet u voor uw bedrijf kansen op de Belgische markt? Start dan vandaag nog met het optimaliseren van uw website voor Belgische zoekmachines. Belgen hebben veel vertrouwen in Nederlandse webwinkels en wanneer uw website of webshop ook in België vindbaar is zal uw bedrijf meegroeien met de online mogelijkheden van België. 

 

Bent u van plan om samen te werken met een Franstalige Belgische partij? Let dan goed op uw contract vertaling. Binnen de e-commerce ontstaan hier nog wel eens misverstanden.

Reageer

Reactie schrijven

Commentaren: 0