Social Media heel vaak verkeerd gebruikt.

Social Media wordt door veel bedrijven gebruikt om het aanbod of de diensten die het bedrijf aanbiedt te tonen aan een groter publiek. Echter wordt dit in heel veel gevallen op een verkeerde manier gebruikt en zullen lezers snel afhaken. Het is voor een bedrijf noodzaak om een Social Media campagne op een rendabele manier op te zetten waardoor mensen geprikkeld worden om naar uw bedrijfssite te gaan. Hieronder hebben we een lijst opgesteld met Social Media activiteiten die we afraden:

 

Wat niet te doen:

- Campagne starten zonder doelgroep

- Campagne als verkooppunt gebruiken

- Irrelevante content delen

- Content delen die als irritant ervaren kunnen worden

 

Zorg er dus voor dat je Social Media campagnes via Facebook, Twitter en nieuwsbrieven doelgericht zijn en de doelgroep prikkelt om naar je bedrijf te kijken. Informatieve informatie die men leuk vind om te lezen doet meer dan het dagelijks delen van aanbiedingen. Het is de kunst om informatie te delen waarbij de doelgroep verder wil lezen, door goede links te plaatsen kan je aantal website bezoekers rap stijgen.

 

Wat wel te doen:

- Richt je campagne op een specifieke doelgroep (kleiner bereik maar wel effectiever)

- Deel informatie die boeit. De doelgroep moet geprikkeld worden.

- Koppel informatie aan uw website om bezoekers te trekken.

- Geef een kijkje achter de schermen bij uw bedrijf.

 

Nieuwe ontwikkelingen Social Media gebruik.

Social Media is een groeiende factor op het gebied van SEO. Google zal Social Media campagnes steeds meer waarde gaan geven op basis van zoekwoorden die in uw Social Media accounts genoemd worden. Zorg ervoor dat uw Social Media accounts goed ingedeeld zijn met de correcte bedrijfsinformatie. Google zal voortaan live Tweets op Twitter weergeven, door gebruik te maken van trending Hashtags kunt u ook in de live vertoning te vinden zijn. 

 

 

Social Media als SEO optimalisatie

Vindt u het lastig of heeft u geen tijd om uw Social Media campagnes op Facebook, Twitter en LinkedIn doelgericht in te richten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag bij het optimaliseren van uw Social Media kanalen.

Reageer

Commentaren: 0