On-page SEO

On-page SEO wil eigenlijk zeggen; alle content optimalisatie binnen je eigen website. On-page SEO heb je volledig zelf in de hand en is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Het optimaliseren van je content binnen je eigen website kan op talloze manieren en de juiste combinatie zorgt ervoor dat Google je website gaat waarderen. Zodra Google merkt dat een bepaald zoekwoord of bepaalde zoekwoorden gebruikt worden die relevant zijn voor de pagina waar het over gaat, zal Google dit als prettig ervaren en de pagina meer waarde geven.

 

Voorbeeld: Je verkoopt voetbalschoenen, dan ga je geen content toevoegen die over haarbandjes gaat. Zorg ervoor dat de pagina daadwerkelijk informatie bevat over voetbalschoenen en relevante zoekwoorden terugkomen in de pagina-teksten, afbeeldingen en links. 

 

Analyse

Voordat je begint met het toevoegen van content ga je een analyse maken van de zoekwoorden voor het betreffende onderwerp. Je gaat opzoeken wat het zoekverkeer is naar verschillende zoekwoorden en wie je concurrenten zijn. Deze concurrenten hebben allemaal een eigen SEO strategie, om jouw website hoger te krijgen in de pagerank dient jouw SEO beter te zijn. Zorg dus voor betere On-page SEO dan je concurrenten.

 

Content

On-page SEO is de eerste en een van de belangrijkste stappen die een bedrijf moet nemen om een goede SEO-basis te creëren. Met On-page SEO kun je de pagina die je wilt optimaliseren zelf al meer waarde geven door kwalitatieve interne-links, afbeeldingen en teksten toe te voegen. Laat de zoekwoorden over het betreffende onderwerp terugkomen in je content om duidelijk te maken aan zoekmachines dat je webpagina daarover gaat. 

On-page SEO
On-page SEO