SEO tips

Op deze pagina vindt u wat SEO tips om de basis van het optimaliseren van uw website onder de knie te krijgen. De tips die we geven zijn gebaseerd op de huidige eisen van Google zodat uw website zo goed mogelijk geoptimaliseerd kan worden. Lees hieronder onze SEO tips!

 

Tip 1. Zoekwoordenonderzoek

Bij het bouwen van een website loopt u mogelijk tegen een aantal problemen aan. Een van die problemen kan de navigatie van de website zijn. Wanneer is de navigatie van uw website optimaal voor uw doelgroep? Onze SEO tips is om eerst eens een kijkje te nemen op de websites van concurrenten en te zien hoe de navigatie van de concurrent eruit ziet. Op basis daarvan gaat u kijken hoe u de navigatie van uw website kunt optimaliseren zodat uw bezoeker zich prettig op de website voelt en uw website toch uniek is. Gebruik bijvoorbeeld andere categorienamen dan uw concurrent die synoniem staan met het onderwerp waarover de categorie gaat. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek zal al deze onderdelen samenvoegen tot één geheel waarmee u uw website kunt optimaliseren.

 

Zorg er voor dat iedere pagina een zuivere URL bevat. Voorkom rare tekens, gebruik van getallen en slechte titels als URL want Google vind dat niet prettig. Een korte URL met het zoekwoord van de bestemmingspagina doet het altijd goed en zal Google waarderen. 

 

Tip 2. Unieke content

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een website is content. Content zijn teksten, titels, afbeeldingen, links, video's enzovoorts. Eigenlijk alles wat er op de website staat is content. Wilt u beter scoren dan uw concurrent? Zorg dan voor unieke content. Unieke content met relevante zoekwoorden zal door Google gewaardeerd worden en je belonen met hogere posities. Laat belangrijke zoekwoorden ook terugkomen in H1 teksten en titels, hiermee geef je Google een signaaltje dat de pagina waar het zoekwoord in staat ook daadwerkelijk daarover gaat.

 

Tip 3. Interactie 

Content toevoegen is van groot belang maar in heel veel gevallen kunt u dit laten doen door de klant. Door een mogelijkheid te bieden om reviews te schrijven kunt u klanten content laten toevoegen waarvoor u zelf niets hoeft te schrijven. Vraag de klant om zijn of haar mening en plaats deze op uw website. Via verschillende review-platformen kunt u een module integreren op uw website waardoor de content automatisch zichtbaar wordt. Google vind reviews van klanten heel erg interessant en merkt ook dat zij uw website waardevol vinden.

 

Tip 4. Samenwerking

Ook in de online wereld is samenwerking goed voor de business. Zo kunt u bijvoorbeeld meer waarde aan uw website geven door backlinks op andere websites te plaatsen. Backlinks zijn links die terugkoppelen naar uw website, door deze op andere websites te plaatsen krijgt uw website meer waarde. Let wel op dat u Linkbuilding alleen doet met relevante websites die van meerwaarde zijn voor uw website. Ga dus niet zomaar duizenden links uitwisselen want dat kan averechts werken. Zorg voor kwalitatieve backlinks met relevante zoekwoorden in de omschrijving.

Linkbuilding
Linkbuilding